گروه سیاسی مشرق - «توفان سیاسی»، «حوادث تند»، «کارهای وحشتناک»، «ترور» و «قتلهای زنجیرهای». کلید واژگانی برای هشداری جدی است. گویا بار دیگر اتاقهای فکر پنهان برای انجام سناریوهای مدنظر در سپهر سیاسی کشور در تکاپوی تست فضای اجرای آن هستند؛ آیا بار دیگر تاریخ با سناریوهای اتاقهای فکر پنهان تکرار خواهد شد؟ منبع «پیام» برای تست فضای فعلی کشور روزنامههای زنجیرهای هستند اما «گیرنده» چه کسی است؟!
· هشدارها؛ از توفان سیاسی تا حوادث تند
ساعت 8:30، 22 اسفند 1378، خیابان بهشت. صدای گلوله از روبهروی درب شورای شهر تهران شنیده شد؛ «سعید» علیه «سعید». سعید حجاریان یا جهانگیر صالحپور که روزگاری به جدال عبدالکریم سروش و سپس در شورای شهر اول به نبرد تمام عیار با اعضای کارگزارانی میپرداخت؛ صندلی نایبرییسی شورای شهر برای وی خوش یمن نبود. «نقش» بعدی او در بیمارستان سینا با «بازی ترور» آغاز شد. تجربه ثابت کرده است مرد «نقشها» و «شخصیتهای» متفاوت برای پیروزی در جدال هر کاری میکند.
پس از گذشت 16 سال، بار دیگر راوی هشدارها نسبت به رخداد سعید حجاریان به واگویی خطر پیش رو میپردازد. راوی «پیام» هشدار الیاس حضرتی، مدیرمسئول روزنامه اعتماد و عضو حزب اعتماد ملی، است که به نظر می رسد به دبنال نامزد شدن در انتخابات مجلس پیش روز است؛ او در گفتوگو با هفتهنامه صدا، ارگان غیررسمی حزب کارگزاران سازندگی، اظهار داشت: «من در انتخابات مجلس ششم در جمع دانشجویان دفتر تحکیم وحدت در دانشگاه تهران یک سخنرانی کردم. آنها یک میتینگ در اعتراض به دستگیری آقای عبدالله نوری گذاشته بودند. من در آنجا هشدار دادم که توفان سیاسی در راه است. سیاستمداران مملکت مواظب باشید. خبرنگار از من پرسید توفان سیاسی چیست؟ گفتم ابعاد مختلفی دارد از ترور افراد گرفته تا تعطیلی روزنامهها و دستگیریها؛ که به دنبال آن ترور حجاریان پیش آمد. بعد تعطیلی ناگهانی 15-14 روزنامه و بعد دستگیری افراد مختلف. الآن هم ما نمیگوییم تا انتخابات این اتفاقات پیش خواهد آمد؛ اما باید مترصد حوادث تندی باشیم از سوی آدمهای عصبانی، آدمهای مضطرب و آدمهایی که ادبیات خشن دارند و متأسفانه این ادبیات خشن را منتسب به دین و مذهب میکنند و از دل آن احکام و دستورات ویژه درمیآوردند و این خطرناک میشود؛ فلذا باید خیلی مواظبت کرد.»[1]
· خبرسازی دروغین با ترور وزیر امور خارجه
«حتی شنیده شده است که برخی شما را تهدید به ترور هم کردهاند» سؤالی عجیب از محمد جواد ظریف بود؛ اما سوالی که برای روزنامه شرق «غریب» نبود و در میان اظهارات مهم ظریف، «ترور» تیتر اصلی این روزنامه زنجیرهای قرار گرفت.
محمدجواد ظریف در پاسخ اظهار داشت: «ممکن است فرد دیگری چنین تهدیدی را شنیده باشد، اما من نشنیدهام. بعید هم میدانم دوستان ما و منتقدان سیاستهای دولت دستشان آلوده به چنین اقداماتی شود. صحبتهایی که هفتههای گذشته در مجلس انجام شد، عادی است. ما با این نوع صحبتها بسیار روبهرو میشویم. تهدید بوده اما تهدید به ترور را بعید میدانم کسی گفته باشد.»[2]
· کارهای وحشتناک! در ماههای منتهی به انتخابات
با بالاگرفتن تب رقابت میان جریانهای سیاسی کشور برای کسب کرسی سبزرنگ بهارستان سطح منازعات افزایش یافته است؛ الیاس حضرتی مانند دوران مجلس ششم هشدار میدهد در حالی که چند روز قبل روزنامهنگارانی که در شبکه نفوذ فعالیت میکردند، دستگیر میشوند و او ترجیعبند «باید خیلی مواظب بود» را تکرار میکند و با صراحت بیشتر از امکان وقوع «کارهای وحشتناک» با نزدیک شدن انتخابات مجلس دهم خبر میدهد.
الیاس حضرتی در گفتوگو با هفتهنامه صدا، ارگان غیررسمی حزب کارگزاران سازندگی، اظهار داشت: «3-2 ماه دیگر نمود پیدا کند و از آثار و برکات آن انتخابات مجلس بهگونهای پیش برود که همه مردم در صحنه حاضر شوند و حتی آنهایی هم که در 24 خرداد 92 در صحنه نیامدند به صحنه بیایند و یک موج حضور 85 درصدی مردم پای صندوقهای رأیگیری شکل بگیرد. آن وقت نه از کاندیداهای آنها خبری خواهد شد و نه از برنامههایشان. در مشارکت بالا، آنها در میان امواج جمعیت گم میشوند. کسی به آدمهای فحاش، توهین کننده و تندرو رأی نمیدهد. آدمهایی که جز ادبیات تهمت و توهین نمیدانند! این موضوع مرتب ضربان قلب آنها را بالا میبرد و شاید تا انتخابات مجلس که حدود 4 ماه به آن مانده کارهای وحشتناک دیگری هم انجام دهند.»[3]
· بازگشت قتلهای زنجیرهای
بعد از دروغگویی رسانهٔ درباره عمامه انداختن حجتالاسلام موسوی لاری در قرچک؛ رسانههای
اصلاحات ژانر جنایی را در دستور کار قراردادند و از دانشجویی که به جای کتاب، چاقو
به دست گرفته است و در دانشگاه یاسوج به دنبال آذر منصوری، از محکومان فتنه 88، با
هدف آسیبرسانی به ایشان روایت کردند؛ اما روایت جنایی اصلاحطلبان با سخنان مسئولین
دولت یازدهم رد میشود؛ محمدکاظم نظری، فرماندار شهرستان یاسوج، در گفتوگو با روزنامه
دولتی «ایران» چاقو خوردن یکی از دانشجویان از سوی معترضان را نیز «اغراق» توصیف کرد
و افزود: «خوشبختانه به خانم منصوری صدمهای نرسید و درگیری سطحی بین دانشجویان بود
و تمام شد و قضیه چندان حاد نبوده است.»[4] و همچنین
فتاح محمدی، معاون سیاسی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، در خصوص این حادثه به «ابتکار»
گفت: «این سخنرانی و مراسم در دانشگاه بوده است؛ بنابراین برقراری نظم و امنیت هم به
عهده مسئولان دانشگاه است. هر شخصی که نسبت به این اتفاق شکایت داشته باشد قطعاً پیگیری
خواهیم کرد.»
معاون سیاسی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه ضرب و شتم و زخمی شدن دانشجویان را کذب دانست و تأکید کرد: «بههیچعنوان چنین سخنی صحت ندارد و هیچکسی در این ماجرا مجروح نشده است. شاید عدهای همدیگر را هل داده و باعث بینظمی شده باشند، اما شخصی مورد ضرب و شتم قرار نگرفته است.»[5]
روزنامه زنجیرهای بهار اما راوی بازگشت دیگر است؛ این روزنامه از فعال شدن کسانی سخن میگوید که حالا «چاقو» -اشاره به رخداد دانشگاه یاسوج- به دست گرفتهاند و در سالیان دور «همین پرچم، روی پلههای شورای شهر تهران، دست به ترور سعید حجاریان زدند» و حالا در سالگرد «قتلهای زنجیرهای» عزم بازگشت به سیاست کشور را دارند و این روزنامه نسبت به فعال شدن این افراد «هشداری جدی را برای همه دلسوزان کشور» میدهد.
· سناریو جدیدی تندروها اصلاحات چیست؟
«توفان سیاسی»، «حوادث تند»، «کارهای وحشتناک»، «ترور». اگر بار دیگر این گزارهها اعلامی را که به فاصله چند روز از یکدیگر در روزنامههای زنجیرهای اصلاحات به بیرون مخابره شده است را در کنار هم قرار بدهیم؛ حامل سناریو جدی اتاقهای فکر پنهان اصلاحطلبان تندرو است؛ آنانی که تمرین «بحرانسازی» را در دولت اصلاحات برای فشار به قوه مجریه برای تحقق خواستههای خود مانند حاکمیت دوگانه، خروج از حاکمیت انجام دادهاند حالا دولت یازدهم را تحت فشار قرار میدهند و شمشیر داموکلس «بحرانزایی» و «امنیتزدایی» را بر فراز گردن دولت نهادهاند. به نظر میرسد کارگردانهای این سناریو «نقشهای» مختلف بازیگران را تعریف کردهاند و در این برهه زمانی به دنبال یارگیری از بازیگران سیاسی هستند. اقدام بعدی آنان پس از هشدار نسبت به اقدامات وحشتناک چیست؟ دولت در مقابله زیادهخواهی اتاقهای فکر پنهان اصلاحطلبان تندرو چه اقدامی انجام میدهد؟
از سوی دیگر نهادهای امنیتی کشور باید از این افراد مستندات خود را نسبت به این ادعاها دریافت کنند و در صورتی که این افراد بدون مدرک این سخنان را بیان کردند و به آرامش امنیتی کشور را خدشه وارد ساختند باید در مراکز قضایی پاسخگو باشند.